Kycklingfilé med fetaostpotatis

Fredagar brukar vi precis som i reklamen äta kyckling. Dels för att det är lite festligare dels för att jag slutar lite tidigare ohc då även har längre tid på mig att förbereda mat. Här har jag börjat redan i morse och lagt kycklingfilé i marinad. Till maten gör jag ugnsbakad bakpotatis som jag skär i smala skivor och sedan lägger fetaost på. Till maten gör jag även ett vitlöksbröd.

4-5 kycklingfiléer
½ dl kinesisk soja
½ dl japansk soja
2-3 msk flytande honung
2 cm ingefära
2-3 vitlöksklyftor

3 bakpotatisar
3 msk olivolja
salt
peppar
200 g fetaost

Jag börjar redan på morgonen och halverar kycklingfiléerna. Hackar vitlöken och skär ingefära i mindre bitar. Sedan lägger jag kycklingen i dubbla plastpåsar tillsammans med soja, ingefära och vitlök och låter det stå i kylen hela dagen. När jag kommer hem börjar jag med att sätta ugnen på 200 grader. Kycklingen steker jag på ganska svag värme för att honungen som är söt inte ska bränna kycklingen. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla dem med lite olja och krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen i ugnen och stek ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smula fetaosten över potatisen och låt den stå ytterligare 5 minuter.

Easy AdSense by Unreal