Grynbullar med linfrö, solros- och pumpakärnor

Hemma med sonen och vabbar, så jag passar på att baka lite bröd så vi har under veckan. Hembakat är alltid godast, problemet är då bara att jag får baka på det jag har hemma då vi behöver kompletteringshandla efter maten ikväll. Jag passar på att ha i mycket godsaker som linfrö, solrosfrön och pumpakärnor, kanske inte alls går hem hos barnen, men vi vuxna behöver också få favoriter till frukost. Men i efterhand måste jag säga att det var ett lyckat val – lite tveksamt från sonen, men när han väl smaka åt han flera stycken.

1 liter fil
5 dl rågflingor eller havregryn
200 g margarin
2 pkt jäst för söta degar
1 dl sirap
1 tsk salt
1½ dl linfrö
1½ dl rostade solrosfrö
2 dl pumpakärnor

Blanda fil och gryn och låt det stå och svälla medan du smälter smöret. som du sedan rör ut i fil och grynblandningen Blanda ut jästen med lite av smör och grynblandning. Häll i sirap, salt och de olika fröerna. Avsluta med vetemjöl och arbeta till en fast deg. Täck över degen och låt den stå och jäsa i ca 30-40 minuter. Kavla ut och tryck ut tekakor med ett mått eller ett större glas.

Nagga dem och lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare ca 15-20 minuter. Grädda sedan i 250 grader 7-8 minuter och pensla dem med vatten direkt när de kommer ut ur ugnen.

Easy AdSense by Unreal