Fredriks kebabgryta

IMG_3798Vi åker till torpet och där maten oftast blir tillagad över eld sommartid, så är det här en nyfunnen favorit som jag blev tipsad av min arbetskollega. Kebab är generellt en favorit, passar ypperligt att laga till på muurikka och den här varianten blir en återkommande hos oss i sommar då alla älskade den. Den är tipsad utan mängd av ingredienser och är även en rätt man kan komplettera med egna favoriter och det man har hemma.

2 lökar, jag tog en röd och en gulIMG_3766
3 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar, kalv
1 kg kebabkött
½-1 pkt finkrossade tomater
½-1 pkt tomatsoppa
kebabkrydda

ris
creme fraiche eller gräddfil

Skala och skär löken i tunna strimlor. Hacka vitlöken och skär tärningarna i små bitar. Förbered allt så det är klart med att öppna förpackningarna på soppa och krossad tomat, då det går fort när man väl börjar. Vi lagar den på torpet så ris kokar vi på spritkök bredvid. Börja med att lägga i en liten bit först så du ser att det är tillräckligt varm, fräs sedan lök, vitlök och buljongtärning i rapsolja. Häll sedan på kebabköttet och krydda. Avsluta med att hälla på krossad tomat och tomatsoppa.
IMG_3771IMG_3785

 

 

 

 

 

 

IMG_3790IMG_3796

 

 

 

 

 

 

Vin till maten: I sommar har vi mestadels köpt bag-in-box vin som Some Zin (3 liter 229 kronor) men då vi äter Kebabgrytan firar vi semester så vi har köpt en flaska av ”vårt vin” Amarone della Valpolicella Classico (32145 på systembolaget, 379 kronor).

Easy AdSense by Unreal